Prosper de Roos is programmamaker en filosoof. Hij schrijft en maakt werk voor podcast, radio, film, festivals en internet. Veel werk is documentair, onderzoekend en essayistisch, maar ook fictie of een combinatie van genres. Hiernaast geeft Prosper op projectbasis workshops, spreekt en adviseert op het snijvlak van digital storytelling, radio, video en filosofie. 

Prosper is in Rotterdam geboren, woont een groot deel van zijn jeugd in Papendrecht, bezoekt kort de School voor Fotografie te Den Haag, studeert film aan de St. Joost kunstacademie te Breda en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt na zijn afstuderen als regisseur-editor voor film en televisie, voor o.a. de IKON en NTR. In 2010 ontdekt Prosper radio en podcast, sindsdien maakt hij voornamelijk audioverhalen. Hij maakte werk voor NPO Radio 1 Doc, VPRO Plots, 1 minuut, ToendraHet Leven een gebruiksaanwijzingDe Avonden en Woord.nlNaast  documentaire radioverhalen experimenteert Prosper met radio-fictie (hoorspel), o.a. voor het Oorzaken Festival en Woord.nl, en met transmediale vormen van storytelling en  audiowandelingen, zoals b.v. audiotours voor Paradiso en Soundlands. Hiernaast schrijft hij proza, artikelen en essay’s over filosofie en cultuur, o.a. voor Hard//hoofd en 1 minuut.

Resume: MA Philosophy, Universiteit van Amsterdam  (2017). IDFA DocLab Immersive Reality, new media (2014). Audio-visuele vormgeving, AKV St. Joost kunstacademie Breda (1993). School voor fotografie, documentaire fotografie, Den Haag.

Vermeldingen: Genomineerd voor Prix Europa 2016 & 2015 met radio-essay Noord en Föhnkrankheit. Ontvanger Jan Kassies Stimuleringsprijs met Plotsmakers, Mediafonds 2013. Zilveren Reissmicrofoon  (Nipkow voor radio) VPRO Plots. Met documentaire film Calling E.T. Best of IDFA on tour, SXSW & TopTen Cologne international Film & Television Conference 2009. Met korte documentaire film ‘A night with Michael’ Golden Olive Award International Bunker Festival 2002. Met documentaire TV serie “Ik ben Boos” (VPRO) Dutch Academy Award 1998.