(Switch to English)

Ik ontwikkel en produceer verhalende audioverhalen. Storytelling van heel kort (1 min) tot elke lengte. Voor radio, podcasts, new media and festivals. Documentair en essayistisch; maar ook fictie of een combinatie van genres.

Stuur een Email / Twitter.

 

plotsprijs1300x1

Prosper de Roos is een onafhankelijk radio- en filmmaker. Zijn werk is te horen en te zien bij o.a. de Publieke Omroep, als podcasts, in cinema's, galleries en op festivals.

Vermeldingen

Genomineerd voor Prix Europa 2016/ 2015; Stimuleringsprijs Mediafonds 2013 met Radiomakers VPRO Plots Jan Kassies; met Plots Zilveren Reissmicrofoon 2013 (Nipkow voor radio); met documentaire film Calling E.T. Best of IDFA & TopTen Cologne international Film & Television Conference 2009; met korte fim 'A night with Michael' Golden Olive Award International Bunker Festival 2002.

 

radioverhalen voor o.a.

Het leven, een gebruiksaanwijzing: documentaire serie, mozaiek vertellingen, VPRO radio.

NPO radio doc: documentaireprogramma Publieke Omroep, Radio 1. Diverse documentaires voor de NTR en VPRO.

Toendra: een radio- en podcastprogramma met even onwaarschijnlijke als meeslepende korte documentaires. VPRO, met steun van het Mediafonds. Genomineerd voor Prix Europa

Woord.nl: Diverse audioverhalen voor het online audio platform van de Publieke Omroep.

1 Minuutjes: Korte audioverhalen voor kinderen en volwassenen. Met steun van het Mediafonds, NTR 2014. Winnaar van Prix Europa 2013 voor het beste radiodrama van Europa.

Plots: onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema. Plots is winnaar van de Zilveren Reiss Microfoon en genomineerd voor De Tegel, Prix Europa en de Prix Italia. Met steun van het Mediafonds.

1 Minuut: Reeks korte verhalen uit het echte leven: waargebeurde radiosprookjes die ontroeren, verbazen en ontregelen. De serie 1 Minuut is winnaar van de Special Prix Europa, voor de beste Europese radiodocumentaire van 2008. Met steun van het Mediafonds.