Photographer

Toendra

Korte radio docs/ podcasts, VPRO, Mediafonds 2015. Genomineerd voor Prix Europa 2015.

Geproduceerd door Stichting Solaparola

 

Toendra is een radio en podcastprogramma met even onwaarschijnlijke als meeslepende korte documentaires. In dertig afleveringen volgen de makers steeds verschillende mensen in de meest pijnlijke, bijzondere en bizarre periodes uit hun leven. Hoewel de verhalen klinken als ontspoorde sprookjes of een tragikomische film, is niets gespeeld of verzonnen.

VPRO 2015. Toendra komt tot stand met steun van het Mediafonds.

Luister naar alle oude afleveringen als podcast in iTunes. Bezoek de Plots VPRO website

 

Gemaakte verhalen

WINTERSTORM

Filosoof Dirk loopt ’s nachts door de Jordaan als hij een pistool tegen de borst gedrukt krijgt door twee jongemannen. Hij geeft zijn portemonnee, maar in plaats van weg te lopen, vraagt hij de jongens waar ze het geld voor nodig hebben. Hij is niet bang. En zo ontstaat er een gesprek tussen de straatrovers en de filosoof. Een verhaal over de kracht van een goed gesprek, de troostende werking van opera, bijzondere daders en een opmerkelijk slachtoffer.

Luister

 

NOOIT MEER VERLIEFD

Wat als je niet verliefd wordt maar toch een partner wilt? Wat als je een relatie zoekt zonder romantische gevoelens? Waar begin je dan? Hoe wordt je tot elkaar aangetrokken? Wanneer weet je of iemand de juiste partner is? Hoe is seks zonder emotie? Dit verhaal gaat over twee mensen die om verschillende redenen niet meer verliefd worden en die een relatie willen zonder lastige emoties. Een verhaal over mislukte internetdates, een verstandshuwelijk en sexual kungfu.

Luister

 

AF EN TOE EEN KOFFERTJE

Stefan werkt op Schiphol, als Colombiaanse kennissen hem een voorstel doen dat zijn leven op zijn kop zal zetten. De Colombianen vragen of hij af en toe een koffertje met drugs door de douane kan smokkelen. Stefan is tot die tijd een keurige man die nog nooit de wet heeft overtreden. Maar het voorstel van de Colombianen is wel erg aantrekkelijk. En de criminelen die het hem vragen lijken ook van die aardige mensen.

Luister

 

EEN AFFAIRE

Rebecca is dolblij als ze ontdekt dat ze zwanger is. Maar er is één probleem: het kind is van de verkeerde man. Een verhaal over onverwachte obstakels bij het krijgen van een kind. Research: Esma Linnemann.

Luister