Projecten

Prosper schrijft en maakt verhalen voor radio, podcast, tv, crossmedia, instellingen en festivals. Zoals: documentaires, achtergronden, audiotours, essay’s en soms ook fictie. (Kijk hier voor workshop en projectbegeleiding)  Genomineerd Prix Europa 2016 & 2015. Met VPRO Plots Jan Kassies Stimuleringsprijs & Zilveren Reissmicrofoon 2013. Best of IDFA on tour 2008, SXSW & TopTen Cologne. Golden Olive Award.

Voor o.a. NPO Radiodoc, VPRO Toendra, Plots, Het Leven een gebruiksaanwijzing, 1 minuut, Woord.nl, Holland Doc, De Avonden. Film & TV voor o.a. IKON jeugdtelevisie, NTR, VARA, VPRO Waskracht, Villa Jeugd, ETV educatieve televisie. Audiotours voor Paradiso, Zeezand, Soundlands. Editor voor o.a. RVU, BOS, LLINK, Flickering Wall, Hollandse Helden, Nexus institute, Sportpaleis de Jong VPRO, Joods Historisch Museum.

Bekijk afzonderlijke projecten

Menselijk vs niet-menselijk

Als filosoof en documentairemaker ben ik geïnteresseerd in de veranderlijke scheidslijn tussen mens en natuur. Een urgente puzzel in de huidige klimaatcrisis. Het antropoceen stelt niet alleen ons mensbeeld ter discussie, maar ook concepties van natuur, dier, technologie, economie, politiek, rechtvaardigheid, empathie, egoïsme en altruïsme.

Wat is de mens?

Terugkerend thema is de relatie tussen mens en zijn omgeving, het spanningsveld tussen individu en systeem. Wat is de invloed van sociale, politieke, technologische en economische structuren? In hoeverre hebben deze invloed op de conceptie van wie je bent? Of dient te zijn? Wat is de mens?

Storytelling

Een simpele vraag die in veel werk terugkomt is: welke wereld droom je? Welk vergezicht zie je? Hiermee verbonden is de invloed van verhalen en idealen. De verhalen die wij ons zelf vertellen beïnvloeden hoe wij de wereld zien. Zij staan niet op zichzelf maar geven betekenis, bemoedigen, misleiden, vernietigen en creëren.