Workshops

Workshops, spreker en gespreksleider op het snijvlak van filosofie, storytelling en media. Voor non-profit en profit. Met volwassenen en jongeren.

  • Storytelling workshops (media, podcast, tv en online)
  • Filosofie workshops en socratisch gesprek.

(Zie ook afzonderlijke projecten voor specifieke onderwerpen)

Workshops storytelling

Prosper geeft workshops over podcasts, filmmaken en storytelling. Van het concrete maakproces tot reflecties op de rol die media en verhalen vervullen. Hiernaast adviseert Prosper verschillende fondsen en organisaties.

Storytelling gaat in op hoe je een verhaal vertelt. Hoe zet je podcast in elkaar of een video? Wat wil je vertellen? Welke technieken en verhaalvormen zijn er? Naast het concrete maakproces heeft Prosper veel expertise over de inhoudelijk kant van verhalen. Waarom kies je voor een bepaalde invalshoek? Welke rol speelt de media? Verhalen staan immers niet op zichzelf maar geven betekenis, bemoedigen en misleiden helaas ook.

Prosper heeft ervaring in workshops voor studenten en professioneels, maar b.v. ook met vluchtingen. De radioworkshop Queer Faces Migrant Voices gaf vluchtingen een mogelijkheid om hun verhaal te vertellen en lotgenoten te ontmoeten.

Filosofische workshops

Prosper organiseert filosofische workshops zoals wandelingen en groepsgesprekken over verschillende thema’s.

Een beproefde methode is het Socratisch gesprek. Het is een groepsgesprek waarbij één vraag centraal staat die de deelnemers zelf aandragen. Dit kan een werk gerelateerde vraag zijn, een maatschappelijke, sociale of levensbeschouwelijke. In dialoog worden vooronderstellingen tegen het licht gehouden en ervaringen geanalyseerd. Deelnemers luisteren naar elkaar, stellen vragen en denken na. Sleutel hierbij is dat er geen meningen worden verdedigd, maar dat er persoonlijke ervaringen worden gedeeld. Doel is om gezamenlijk tot inzicht toe komen, om een specifieke problematiek te verkennen door verschillen en overeenkomsten te verkennen.

Interesse?

?subject="socratisch gesprek"">een email voor informatie of een kennismaking. Of bel O2O 47O8268