Prosper

Prosper de Roos (documentairemaker en filosoof) schrijft en maakt documentaires. Voor radio, podcast, tv, audiotours en cross media. Van heel kort tot elke lengte. Veel werk onderzoekt het spanningsveld tussen ons interne theater en de buitenwereld. 

Prosper studeerde aan de St. Joost kunstacademie en aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af op Foucault en het ordoliberalisme, op de wijze waarop het individu vorm krijgt in talloze dwarsverbanden. Andere interesses zijn o.a. publieksfilosofie, film & philosophy, nothingness en OOO.

Maakt, denkt en schrijft

Prosper werkt freelance en in opdracht. Voor o.a.: Oorzaken festival, Paradiso, NPO Radiodoc, NTR, Hard//Hoofd, VPRO Het leven een gebruiksaanwijzing, Toendra, Plots, 1 minuut, Woord.nl, Trouw, Het Instituut, RVU, ETV, Heerlijkheid.

Workshops en projectbegeleiding, voor o.a.: Oorzaken Academy, Queer Faces Migrant Voices, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Zwolle, Spreker Zwarte Markt voor Kennis, Universiteit Utrecht, Docfest Maastricht, CREA UvA.

Vermeldingen

Genomineerd voor Prix Europa 2016 & 2015. Ontvanger Jan Kassies Stimuleringsprijs met Plotsmakers, Mediafonds 2013. Zilveren Reissmicrofoon 2013 met VPRO Plots. IDFA on tour 2008, TopTen Cologne international Film & Television Conference 2009. Golden Olive Award International Bunker Festival 2002.

Bio

Prosper  groeide op in Rotterdam en Papendrecht, bezocht kort de School voor Fotografie te Den Haag, studeerde film aan de St. Joost kunstacademie te Breda en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam (MA). Hij studeerde af op Foucault en de wijze waarop het individu vorm krijgt in talloze dwarsverbanden. Na zijn studie werkte hij als regisseur en editor voor film, TV en opdrachten. In 2011 ontdekt Prosper de verbeelding van radio en podcast, sindsdien focust hij zich op audioverhalen.