Over

Prosper de Roos doceert, schrijft, maakt documentaires. Hij zoekt dwarsverbindingen, vertelt verhalen en onderzoekt ideeën op het snijvlak van filosofie, de mens, cultuur en ecologie.

Prosper de Roos groeide op in Rotterdam en Papendrecht. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en film aan de St. Joost kunstacademie te Breda.

Prosper verzorgt workshops, colleges en filosofische wandelingen op het snijvlak van kunst en cultuur. O.a. over humanistische filosofie, storytelling, podcast en film. Van participerende doe-workshops tot lezingen. Zowel online en live. O.a. voor: HKU, Vrije Academie, Humanistisch Verbond, Avans Hoge School, St. Joost, Artez Hoge School, Queer Faces Migrant Voices, Dutch Directors Guild,  Crea Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht, Docfest Maastricht.

Hiernaast ontwikkelt en maakt Prosper mediaprojecten zoals documentaires, podcasts en programma’s. Voor festivals, online, radio, tv en organisaties. O.a. voor: Publieke Omroep, Platte Grond, Hard//Hoofd, Oorzaken Festival, Het Instituut, Museumnacht, De Brakke Grond, OBA Amsterdam.

Zijn werk is geslecteerd voor Best of IDFA on Tour, Prix Europa, SXSW, Portobello festival London en TopTen Cologne Film & Television Conference. Als Plotsmaker is hij ontvanger van de Jan Kassies Stimuleringsprijs van het Mediafonds en de Golden Olive Award op het IBF.