Over

Prosper groeide op in Rotterdam en Papendrecht, bezocht kort de School voor Fotografie te Den Haag, studeerde film aan de St. Joost kunstacademie te Breda en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam (MA). Hij studeerde af op Foucault en de wijze waarop het individu vorm krijgt in talloze dwarsverbanden. Andere interesses zijn o.a. publieksfilosofie, dark ecology en OOO.

Prosper schrijft en maakt documentaires voor radio, podcast, video, audiotours, crossmedia en festivals. Van heel kort tot elke lengte. Veel werk zoekt vergezichten en probeert denkkaders te verschuiven. Hij maakte documentaires voor o.a.: NPO Radio Doc, VPRO, NTR, IKON, Het leven een gebruiksaanwijzing, Toendra, Plots, 1 minuten, Avonden, Waskracht.

Hiernaast is hij  gespreksleider en geeft workshops.

Vermeldingen: Genomineerd Prix Europa 2016 & 2015. Met VPRO Plots Jan Kassies Stimuleringsprijs & Zilveren Reissmicrofoon 2013. Best of IDFA on tour 2008, SXSW & TopTen Cologne. Golden Olive Award 2002.

Menselijk en niet-menselijk

Als filosoof en documentairemaker ben ik geïnteresseerd in de knoop van cultuur versus natuur. Een lastige puzzel in de klimaatcrisis.

calling-et

Wat is de mens?

Terugkerend thema is de relatie tussen de mens, zijn omgeving, maatschappelijk en technologische dwarsverbanden. Wie of wat ben ik?

polranny

Vergezichten

Een simpele vraag die in veel werk terugkomt is: welke wereld zie je wanneer je de ogen sluit?