Over

Prosper de Roos

Prosper doceert en maakt documentaires op het snijvlak van filosofie, storytelling, de mens en een veranderende wereld.

Prosper de Roos groeide op in Rotterdam en Papendrecht. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en film aan de St. Joost kunstacademie te Breda.

De Roos verzorgt workshops, colleges en filosofische wandelingen op het snijvlak van kunst en cultuur. O.a. over filosofie, humanisme, storytelling, podcast en film. Van participerende doe-workshops tot lezingen. Zowel online en live. O.a. voor: HKU, Vrije Academie, Humanistisch Verbond, Avans Hoge School, St. Joost, Artez Hoge School, Queer Faces Migrant Voices, Dutch Directors Guild,  Crea Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht, Docfest Maastricht.

Hiernaast ontwikkelt en maakt Prosper mediaprojecten zoals documentaires, podcasts en programma’s. Voor festivals, online, radio, tv en organisaties. O.a. voor: Publieke Omroep, Platte Grond, Hard//Hoofd, Oorzaken Festival, Het Instituut, Museumnacht, De Brakke Grond, OBA Amsterdam.

Zijn werk is geselecteerd voor Best of IDFA on Tour, Prix Europa, SXSW, Portobello festival London en TopTen Cologne Film & Television Conference. Als Plotsmaker is hij ontvanger van de Jan Kassies Stimuleringsprijs van het Mediafonds en de Golden Olive Award op het IBF.