De ware zelf van Bert Pinkelschraaf  
(Verhalend essay)

Verhalend essay over een ongewilde zoektocht naar de ware zelf. Gebaseerd op een korte episode uit Prosper de Roos’ leven waarin hij per abuis door de multinational Google als spiritueel cursuscentrum werd aangemerkt. Hoe algoritmes het leven overhoop kunnen gooien.

Kort verhaal. Hard//hoofd Tijdschrift 2018. Illustratie Friso Blankevoort. Lees verder op Hard//hoofd

 

 

 


 

Illustratie Jasmijn de Nood Zwamvlok (Kort verhaal)

Een nachtelijk avontuur met een Vlaamse zwamvlok.

“Bestaat elke teug stadslucht uit de verteerde resten van generaties Antwerpenaren?” Lees verder op Hard//hoofd

Hard//hoofd Tijdschrift 2017. Illustratie Jasmijn de Nood

 

 


 

Krimpend land – Krot of Kans (Artistic-social research)

Het Instituut 2012-2013. Zie ISSUU. Projectblog

Een project waarin deskundigen uit verschillende disciplines samen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de leegstand in Zeeuws Vlaanderen tegen te gaan. Doel is om met de bewoners en de bestuurders van het gebied de culturele kwaliteiten zichtbaar te maken, die kwaliteiten te stimuleren en te verbeteren, om vervolgens het beleid daarop af te kunnen stemmen.

 


 


Kersenjam
(ZKV)

“Er komt een mollig meisje binnen met een beker Tom & Jerry roomijs, ze heeft uitslag op haar armen en rood aangelopen wangetjes. Zenuwachtig neemt ze plaats naast een oudere vrouw die angstvallig een wollen deken in een plasticzak op afstand houdt. Verderop zit een man met een fles shampoo. Ik heb een potje kersenjam meegenomen.”

 ZKV voor de 1 minuut serie VPRO 2011.

 


Boekenwind  (ZKV)

“…volgens Aristoteles had de windrichting invloed op de ongeboren vrucht. Als dat zo is dan ben ik tijdens een Noord-Oosten storm geboren!”

ZKV voor de 1 minuut serie VPRO 2011.

 

 

 


 

Counterfeit reality (essay)

Short essay on photographic reality in Year Of Subversion, The London School of Liberal Arts 2013.

“…any photograph is successful, if for a short moment, it short-circuits the brain of the beholder, impairing neural pathways. Forcing the brain to find new ways of looking at the world and itself.”